Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zwemarrangement Caribabad voor ouderen in Altena opgeheven' Meer bewegen voor ouderen blijft belangrijk, vindt ook de gemeente.
09sep 2019

Zwemarrangement Caribabad voor ouderen in Altena opgeheven

ALTENA - Al vele jaren biedt Trema zwemarrangementen aan voor ouderen die door senioren uit de kernen van de voormalige gemeente Werkendam en uit Woudrichem en Almkerk werden benut. Tot 2017 was deze activiteit kostendekkend. Vooral door de stijgende buskosten was Trema genoodzaakt om gemeente Werkendam in 2017 een aanvullende financiering te vragen voor deze activiteit. De gemeente ziet nu betere mogelijkheden in de eigen regio.

‘Allereerst stellen wij vast dat onze gemeente een eigen overdekt zwembad heeft, AquaAltena. Daarmee is het aanbieden van gesubsidieerd zwemmen elders niet langer noodzakelijk. Ook zou bij het continueren van het aanbod in het Caribabad, dit toegankelijk gemaakt moeten worden voor alle ouderen in onze gemeente.’ De gemeente is het met Trema eens dat het beter is bestaande lokale activiteiten uit te bouwen als het gaat om meer bewegen voor ouderen. Door Trema is onderzocht of er een alternatief is in AquaAltena. Na een inventarisatie blijkt dat de animo daarvoor gering is waardoor dit plan te kostbaar wordt.

Behoefte

Op de vragen die ook de gemeenteraad bereikt hebben, reageert de gemeente: ‘Vanzelfsprekend doet Trema er alles aan op andere wijze te voorzien in de behoefte van mensen om te bewegen c.q. (toch) gebruik te maken van het zwembad, bijvoorbeeld door inzet eigen vervoer (al dan niet in carpoolverband) of door het gebruik van de deeltaxi.’Deel dit bericht met je vrienden!