donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Rijswijkse Nieuwstraat krijgt 7 nieuwe woningen

18 juli 2019 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - Op het adres Nieuwstraat 25 te Rijswijk worden 7 nieuwe woningen gebouwd. In november 2012 werd door de voormalige gemeente Woudrichem met een ontwikkelaar al een overeenkomst gesloten rond de herontwikkeling van deze locatie voor woningbouw. Maar de voortgang liep nogal wat vertraging op. De bestemmingsplanwijziging kan nu worden vastgesteld.

De woningen komen in de plaats van een voorheen op de locatie gevestigd garagebedrijf met verkoop van motorbrandstoffen. Deze herontwikkeling omvat de bouw van 7 nieuwe grondgebonden woningen, het omzetten van een bedrijfswoning in een burgerwoning, tezamen met de sanering van een benzinestation en een garagebedrijf deze locatie. De sanering van zowel het benzinestation als het garagebedrijf is inmiddels klaar.

Vertraging
De ontwikkelaar leverde in februari 2018 een geschikt ontwerp van een bestemmingsplan in bij de voormalige gemeente Woudrichem. Door verschillende oorzaken liep de noodzakelijke bestemmingsplanprocedure, die onder meer de bouw van het hiervoor genoemde aantal woningen op deze locatie mogelijk moest maken, in de loop van de tijd forse vertraging op. 

'De beperkte woningbouw die daarvoor op deze inbreidingslocatie in de plaats komt, past in de directe woonomgeving en past binnen de volkshuisvestelijke woningbehoefte in de kern Rijswijk', aldus de gemeente Altena.

(Archiefbeeld ter illustratie)

Lees meer over:

woningbouw nieuwstraat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.