zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Mogelijk weer glastuinbouw aan Ruigenhoekweg

15 juli 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De fractie van de VVD vraagt burgemeester en wethouders om iets te doen aan de verloedering van het kassencomplex op Ruigenhoekweg 2-4 in Woudrichem. De fractie ziet een zonneweide als oplossing om het probleem tegen te gaan. Maar de leegstaande kassen worden waarschijnlijk gesloopt. Op die plek komen dan wel weer nieuwe kassen.

De partij reageerde eerder: ‘Ook heeft onze gemeente een opgave in de energietransitie. Als VVD zijn wij geen voorstander van hoge windmolens die vanuit alle hoeken in Altena zichtbaar zijn. Wij vinden dat de gemeente op creatieve wijze op zoek moet naar alternatieve vormen van duurzame energie. Het beeldvervuilende perceel aan de Ruigenhoek kan hier naar ons idee een goede invulling aan geven.'

Nieuwe eigenaar
Het college is inmiddels in gesprek met de eigenaar over het gebruik van de locatie. 'De locatie wordt binnenkort mogelijk weer voor glastuinbouw gebruikt.' Iets wat overigens ook de voorkeur heeft van het college. Bij de eigenaar van het bedrijf heeft zich recentelijk een belangstellende gemeld voor de overname van de kassen. Dit schrijft het college als reactie op de schriftelijke vragen van de VVD.

(Archieffoto ter illustratie)

Lees meer over:

ruigenhoekweg tuinbouw
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.