Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ambtsketen burgemeester feestelijk overhandigd' De 65 inwoners die eerder zilver hebben geschonken, waren uitgenodigd.
01jul 2019

Ambtsketen burgemeester feestelijk overhandigd

ALMKERK - Maandagavond 1 juli is de nieuwe ambtsketen van de gemeente Altena omgehangen bij burgemeester Marcel Fränzel. Hij kreeg deze uit handen van de ontwerpster en de maakster.

Dat alles gebeurde in het gemeentehuis in Almkerk in het feestelijk bijzijn van de inwoners die eerder zilver hebben geschonken. 65 mensen doneerden servetringen, munten, lepeltjes, een kannetje en ringen. De inwoners leverden ruim twee kilo aan zilver in. De nieuwe ambtsketen weegt 700 gram en zo bleef er zilver over.  Daar is een tweede ketting van gemaakt, bestemd voor de loco-burgemeester. Samen dus 1400 gram.

Van de resterende 600 gram zilver kan een herdenkingsmunt of iets dergelijks van worden gemaakt, gaf Fränzel aan, die overigens zeer ingenomen is met het resultaat.

De ambtsketen is een ontwerp van Mariette van der Ven en werd gemaakt door edelsmid Chantal Smits.Deel dit bericht met je vrienden!