vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Gemeente Altena zoekt huisvesting voor arbeidsmigranten

10 juni 2019 (door WoudrichemNet)

ALTENA - De gemeente Altena gaat met lokale bedrijven en huisvesters op zoek naar locaties waar met een tijdelijke vergunning van 10 jaar huisvesting kan worden gerealiseerd voor arbeidsmigranten. Bedrijven hebben arbeidsmigranten nodig om het tekort aan arbeidskrachten op te lossen. De gemeente werkt, samen met genoemde partijen aan een plan om deze mensen goed te laten wonen en tegelijkertijd de reguliere woningmarkt open te houden voor inwoners.

Naast de wens om grootschalige huisvesting te realiseren, wil de gemeente meer grip krijgen op bewoning in reguliere woningen. BenW laat de gemeenteraad weten: ''Dit doen we door een paraplubestemmingsplan op te stellen voor de hele gemeente zodat voor de kamerverhuur in woningen altijd vergunning nodig is. Daarnaast gaan we ook het beleid voor het verkrijgen van een dergelijke vergunning aanpassen.' Als dit beleid is vastgesteld, verwacht de gemeente beter handhavend op te kunnen treden tegen situaties die niet gewenst zijn. 'Met het beschikbaar hebben van grootschalige huisvestingslocaties kan ook een alternatief geboden worden voor het gebruik van reguliere woningen.' De gemeenteraad kreeg inmiddels een plan van aanpak.

Omgevingsdialoog
De gemeente verwacht op korte termijn een aantal locaties voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten te kunnen realiseren om aan de vraag naar goede huisvesting voor voor deze groep te kunnen voldoen en om zo het aantal woningen in de kernen dat gebruikt wordt voor de huisvesting van arbeidsmigranten terug te dringen. 'Als we denken dat een locatie kan voldoen aan de voorwaarden, gaan we met de initiatiefnemer (bedrijf - red.) een omgevingsdialoog aan.'

Lees meer over:

arbeidsmigranten huisvesting
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.