donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

AltenaLokaal legt zich nog niet neer bij omroepkeuze

24 mei 2019 (door WoudrichemNet)

ALMKERK/ALTENA: AltenaLokaal legt zich nog niet neer bij de ‘gedwongen keuze’ tussen twee omroepen. RTV Altena en de Aalburgse Omroep Stichting komen niet nader tot elkaar: Nu is het woord aan het college en aan de gemeenteraad. Het gemeentelijk bestuur moet nu een advies formuleren aan het Commissariaat van de Media: slechts één van de twee genoemde omroepen kan de zendmachtiging krijgen.

AltenaLokaal vindt het maar niks dat nu door bestuur en politiek de keuze moet worden gemaakt tussen wat zij noemen,’twee uitstekende lokale omroepen.’

De partij laat weten: ‘Samen komen ze er tot op heden niet uit, maar de Mediawet dwingt ons zeer binnenkort die keuze wel te maken. AltenaLokaal vindt het belangrijk dat onze “oude” gemeenten hun herkenbaar geluid kunnen blijven horen. We hebben elkaar beloofd er alles aan te doen de eigenheid van de kernen zo lang mogelijk te blijven koesteren. Daarvoor zullen wij tot het laatst strijden.’

Ideeën

Fractiegenoot Shah Sheikkariem sprak zich direct na de hoorzitting afgelopen dinsdag (21-5) ook al in dergelijke bewoordingen uit. 'Wij geven nog niet op. Wij willen alle opties bekijken. Als er een mogelijkheid is tot samenwerken, moeten de randvoorwaarden wel duidelijk zijn.' De partij wil op korte termijn nog komen met ideeën om de programmering en alles wat daarbij komt kijken, zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij ‘de huidige en toekomstige behoeften van onze inwoners’. 

De portefeuillehouder, wethouder Matthijs van Oosten, liet eerder weten nog met partijen in gesprek te willen, mits dat past binnen het uitgerolde tijdspad. 11 juni is de opiniërende vergadering van de gemeenteraad. Op 25 juni besluit de raad over het definitieve advies.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.