Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Benoeming nieuwe burgemeester Altena eind dit jaar verwacht' Nog even wachten welke nieuwe eerste burger Marcel Fränzel opvolgt...
22mei 2019

Benoeming nieuwe burgemeester Altena eind dit jaar verwacht

ALMKERK / ALTENA: De gemeenteraad vergadert dinsdag 28 mei over de profielschets voor de burgemeester van Altena. Commissaris van de Koning (CdK) Wim van de Donk is aanwezig om de profielschets na vaststelling in ontvangst te nemen. De bespreking / aanbieding van de profielschets is het eerste agendapunt om 20.00 uur.

Centraal in de profielschets staat dat de burgemeester van Altena midden in de gemeenschap moet staan. De burgemeester moet zichtbaar zijn, zich onder de mensen begeven en er zijn wanneer er iets is. Verder moet de eerste burger zich kunnen inleven in de cultuur en waarden van Altena en zich betrokken voelen bij de streek.

Samenwerking
De profielschets kwam tot stand in samenwerking met inwoners en maatschappelijke organisaties. De gemeenteraad stelde een lijst van eigenschappen op. Vervolgens konden inwoners via een enquête aangeven welke eigenschappen zij de belangrijkste vinden. Naast de enquête gingen raadsleden  in gesprek met inwoners op verschillende locaties. Maatschappelijke organisaties waren uitgenodigd voor een ontbijt in het gemeentehuis. In het profiel zijn ook adviezen opgenomen van de jongerenraad Going4Altena en partners op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Benoeming
De CdK zorgt voor de openstelling van de vacature en het verloop van de sollicitatieprocedure. Naar verwachting vindt de benoeming van de nieuwe burgemeester aan het einde van het jaar plaats. Tot die tijd blijft Marcel Fränzel de waarnemend burgemeester.

De volledig profielschets staat vanaf woensdag 29 mei a.s. op de gemeentelijke website en is te vinden bij de agendastukken van de raad.

(Foto Artwork Woudrichem.Net)Deel dit bericht met je vrienden!