zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Zwemwaterfunctie Put aan de Omloop wordt geschrapt

22 mei 2019 (door WoudrichemNet)

UPPEL - Het college van B&W van gemeente Altena vraagt de gemeenteraad in te stemmen de zwemwaterfunctie van de Put aan de Omloop per zwemwaterseizoen 2020 af te voeren. Oplossingen zijn te duur en de kansen op resultaten nihil. 

Na uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden om de zwemwaterkwaliteit te verbeteren, blijken de maatregelen daarvoor kostbaar te zijn. Minimaal 385.000 euro, aldus de gemeente. Daarnaast is de kans groot dat het gewenste effect nihil is. Het besluit over het schrappen van de zwemwaterfunctie ligt bij de provincie Noord-Brabant.

Blauwalg
Evenals de laatste jaren is ook dit voorjaar weer blauwalg geconstateerd in de Put aan de Omloop.
Om na te gaan welke maatregelen hiertegen kunnen worden genomen en een inschatting van de kosten te maken werd in 2017 en 2018, in samenwerking met waterschap Rivierenland, een onderzoek uitgevoerd.

De resultaten uit het onderzoek en de kostenbatenanalyse zijn gebruikt om een gedegen maatschappelijk verantwoorde afweging te maken of de zwemwaterfunctie moet worden behouden of moet worden geschrapt. Deze maatregelen zijn zeer kostbaar. De kosten wegen niet op tegen de baten. Daarnaast is het risico aanwezig dat de maatregelen niet het gewenste effect hebben.

Over de aanpak van de slechte waterkwaliteit wordt uitsluitsel gedaan in de nog op te stellen beleidsvisie Oppervlaktewater.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.