Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Altena Interventieteam voor meer veiligheid en minder criminaliteit' Buurtpreventieteams doen eveneens goed werk.
18mei

Altena Interventieteam voor meer veiligheid en minder criminaliteit

ALTENA - Altena wil een veilige gemeente zijn. Het opzetten van een zogeheten Altena Interventieteam draagt daaraan bij. In dit team werken meerdere organisaties samen, onder andere aan de bewustwording van inwoners over de risico’s die zij lopen en het verminderen van hun kwetsbaarheid. ‘Het uiteindelijke doel is verminderen van overlast en het tegengaan van criminele activiteiten.’ Aldus het college van B en W die het besluit nam het voorstel rond het Structureel Toezicht Altena (STA) verder uit te bouwen naar het Altena Interventieteam (AIT).

De gemeente doet er veel, zo niet alles, aan om Altena vrij te houden van criminelen. Eén van die dingen is de maandelijkse controle van een aantal leegstaande panden en schuren. Burgemeester Marcel Fränzel eerder in de media: ‘Dat doen we heel doelgericht samen met andere partijen. Op den duur moet dat leiden tot een Altena-interventieteam.’ Dit team bestaat uit de wijkagenten, de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’S) en andere medewerkers van de gemeente. Ook politie en medewerkers van wooncorporaties maken er deel van uit.

Indien nodig wordt het team aangevuld met controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), belastingdienst of brancheorganisaties zoals Koninklijke Horeca Nederland. ‘Maar dat is enkel wanneeer de situatie daarom vraagt.’

Buurtpreventieteams

Daarnaast streeft de gemeente Altena ernaar in alle 21 kernen minimaal één buurtpreventieteam actief te hebben. ‘Ook deze kunnen helpen medebuurtbewoners (nog) meer bewustzijn bij te brengen over de risico’s die zij lopen en het verlagen van hun kwetsbaarheid. Het uiteindelijke doel is het verminderen van overlast en het tegengaan van criminele activiteiten.’Deel dit bericht met je vrienden!