dinsdag 19 maart 2024

Alles over Altena

KWF zoekt in Woudrichem vrijwilligers voor 'indrukwekkende collecte'

15 mei 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Van 1 tot en met 7 september 2019 vindt de 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding plaats. Deze grootste collecte van Nederland belooft in dit jubileumjaar 'zeer indrukwekkend' te worden. Aldus het collecteteam van KWF dat in Woudrichem dringend organisatoren zoekt die er ook in Woerkum 'een succes van maken'.

Enkel al in Woudrichem krijgen elk jaar 81 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF al 70 jaar de collecteweek. Dit begon in 1949 als een spontane actie, maar kreeg het jaar erop een officiële landelijke organisatie. In de eerste week van september komen in Woudrichem 148 vrijwilligers in actie en wordt huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor de bestrijding van kanker. In 2018 haalde het collecteteam in Woudrichem 8.400 euro op. Dit jaar zijn één of meerdere nieuwe coördinatoren nodig om de KWF-collecte te organiseren.

Woudrichem in actie
KWF is enorm trots op alle vrijwilligers in het land. Anouk de Leeuw (relatiemanager KWF): “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Dit jaar is het 70-jarig jubileum en daarom zou het heel jammer zijn als er niet gecollecteerd kan worden in Woudrichem. In een paar uurtjes kun je als vrijwilliger voor KWF-collecteteam Woudrichem direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding.”

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt De Leeuw. “Maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

Help mee!
Wil jij als coördinator bijdragen aan het KWF-collecteteam van Woudrichem? Dan krijg je volop ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Anouk de Leeuw via tel. 06 22 51 00 74 of aleeuw@kwf.nl.

Lees meer over:

collecteweek KWF Kankerfonds
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.