Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Molendag in Altena draait goed' De Doornse molen is maalvaardig in circuit.
11mei

Molendag in Altena draait goed

ALMKERK - ALTENA: Het tweede weekend van mei is traditioneel Nationale Molendag. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei zetten veel molens in Nederland hun deuren open om bezoekers kennis te laten maken met deze oud-Hollandse techniek.

Ook de Doornse molen, aan de Oude Doorn 1, deed mee. Veel mensen trokken, ongetwijfeld gestimuleerd door het mooie weer, de polder in en bezochten de verschillende molens. De molenaar vertelde de belangstellende bezoekers over de geschiedenis, het malen en het reilen en zeilen op deze poldermolen, uit de tijd rond 1700.

Muziek 

De beide molens in Uppel zijn behalve op zaterdag 11 mei ook op zondag 12 mei geopend voor publiek. Het gebied rond deze molens leent zich goed voor een mooie fietstocht of wandeling langs het Liniepadfestival. Ook morgen, zondag, zal bij de Zandwijkse molen een optreden worden verzorgd door zangeres/gitariste Ellen Hartman uit Babyloniënbroek. De optredens zijn ook dan aan het einde van de ochtend en het begin van de middag. Ze zingt eigen geschreven luisterliedjes en ook covers. De liedjes gaan over Altena, Biesbosch Linie, polders, boeren en molens. Bij dit alles begeleidt ze zichzelf op de gitaar.

Bij de korenmolen De Hoop in Veen gaf Jeugdfanfare Altena zaterdagmiddag in de molentuin twee concerten. JA speelde een deel uit de compositie Elementa dat is geïnspireerd op de wind en de molen, met de elementen vuur, aarde, water en lucht.. Elementa werd speciaal geschreven voor de eenwording van Altena als gemeente.

(Foto Lian Oomen voor Woudrichem.Net)Deel dit bericht met je vrienden!