Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem ''De Zoen van Woudrichem' smaakt naar meer ...' Het biertype heet officieel Kuit of Cuyt Bier.
11mei

'De Zoen van Woudrichem' smaakt naar meer ...

WOUDRICHEM - Ter herdenking van het feit dat Jacoba van Beieren 600 jaar geleden te Woudrichem zich verzoende met haar oom Jan VI, lanceert Altena Bier een biertje met de prikkelende naam 'De Zoen van Woudrichem'. Altena Bier gaat op termijn 21 verschillende biersoorten brouwen, voor iedere dorpskern in Altena eentje.

Een naar middeleeuwse receptuur gebrouwen witbier dat verfrissend fruitig en zeker ook hedendaags smaakt. Het biertype heet officieel Kuit of Cuyt Bier en is als enige Nederlandse bierstijl internationaal erkent. Kuit wordt gebrouwen met haver, tarwe- en gerstemout en licht aromatische hop.

Hopteelt
Altena Bier heeft de ambitie om de hopteelt in het Land van Altena te herintroduceren. De afgelopen weken zijn er in 15 kernen op meer dan 20 locaties hoppalen met hopplanten geplaatst.
Het Land van Altena was in de tijd van Jacoba van Beieren één van de belangrijkste hopproducten in de Nederlanden. Samen met Brabants Landschap probeert Altena Bier de hopteelt weer op de kaart te zetten.

Ambitie
Met deze hop gaat Altena Bier gaat op termijn 21 verschillende biersoorten brouwen: voor iedere kern in Altena een eigen bier. Op landgoed Kraaiveld wordt door Altena Bier gewerkt aan de realisatie van een 'zorg'brouwerij waar op duurzame wijze deze bieren gebrouwen gaan worden en waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet worden. Het motto is dan ook dat Altena Bier met zorg gebrouwen wordt.

Het bier is bij de meeste lokale supermarkten- en bij veel horeca ondernemers op het eiland te bestellen.

(Fotoart Woudrichem.Net)

Zie ook:
Altena bier - terug van weggeweest - heeft een missie (do, 6 dec 2018)
Wethouder Jorritsma als eerste aan het Woerkumer kuitbier (vr, 31 aug 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!