donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

LF Maasroute officieel geopend

26 april 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Donderdag (25-4) vond bij Slot Loevestein de opening van de eerste van een reeks geplande, herkenbare LF-icoonroutes plaats, de LF Maasroute. De Langeafstand Fietsroutes (LF) werd op symbolische wijze geopend door Conny Bieze (Gedeputeerde Provincie Gelderland) en Paulus Jansen (voorzitter Fietsplatform).

Samen met de aanwezige partners, die mede het nieuwe traject bepaalden, werd een klein deel van de in totaal 480 kilometer lange route gefietst. De route, onderdeel van de Internationale Maasfietsroute (EuroVelo 19), loopt van Maastricht via Hoek van Holland landinwaarts naar Rotterdam langs de mooiste en meest interessante plekken, mede bepaald door de aanwezigheid van de Maas.

Nieuw

De LF Maasfietsers Laura Maat (25) en Irene Maaskant (27) begonnen donderdag aan hun LF Maasroute-avontuur. De twee fietsende dames zijn hun eerste fietsavonturen in 2014 gestart op twee roestige fietsen van Marktplaats, een rugzak vol binnenbanden en geen flauw benul waaraan ze begonnen. Ze gingen maar gewoon. Ze fietsten door Vlaanderen, van Praag naar Berlijn en van Rotterdam naar Londen. Nu vinden de meiden het tijd voor een volgende stap: nieuwe fietsen, nieuwe uitrusting en nieuwe bepakking.

Uitgezwaaid

En zo vertrokken ze in het bijzijn van de aanwezigen voor hun eerste kilometers van de LF Maasroute. In Woudrichem werden ze uitgezwaaid. Op Koningsdag rijden ze Rotterdam binnen. Waar ze ondertussen langskomen, wat ze meemaken en waar ze slapen, delen de dames na de opening via de sociale kanalen van Nederland Fietsland.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.