donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

‘Kans bestaat dat bouwplannen Hoge Maasdijk niet doorgaan’

20 april 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Stichting ROHM schat in, dat de kans dat de Raad van State bouwplan Hoge Maasdijk in Woudrichem gaat tegenhouden erg groot is. Er zijn vier bezwaarschriften ingediend tegen de visies van de ontwikkelaars Op ‘t Loev, naast genoemde stichting, van korenmolen Nooitgedagt en provincie Noord Brabant.

De bezwaren liggen in elkaars verlengde en versterken elkaar. Jos Korthout, namens Stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maas: ‘Het accent ligt vooral op de woonveiligheid in verband met  overstromingskansen, bouwen in het rivierbed en de aantasting van het werelderfgoed Nieuwe Hollandse Waterlinie. Nederland heeft zich immers verplicht, hier zorgvuldig en liefst versterkend mee om te gaan. Er mag geen afbreuk gedaan worden aan verboden kringen, schootsvelden en inundatiesystemen rond de vesting.’

Bijpraten

Binnenkort komt de stichting nog met een persbericht. Het streven is belangstellenden het gebied te laten beschouwen vanaf de stelling van de molen op dinsdag 14 mei om 19.30 uur. Daarna worden zij bijgepraat in Arcade, de kantine van de watersportvereniging met ruimte voor het stellen van vragen.

Zie ook:

Lees meer over:

fort terrein
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.