Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Project ouderenadvies zoekt vrijwilligers' Het vrijwillig ouderenadvies is allereerst een wegwijzer.
16apr 2019

Project ouderenadvies zoekt vrijwilligers

ALTENA - Het project ouderenadvies (Trema Welzijn) is op zoek naar een vrijwilliger, een wegwijzer.

Het project heeft als doel te inventariseren/signaleren of de zorg voor welzijn en gezondheid door de gemeente en een aantal instellingen aansluit bij de verwachtingen die mensen hebben. Ook met het oog op het langer thuis wonen worden huisbezoeken afgelegd door speciaal opgeleide vrijwillige ouderenadviseurs. Afgelopen jaren is gebleken dat veel ouderen hiervan gebruik maken en tevreden zijn over de informatie en de aandacht die zij ontvangen

Wat wordt er van de vrijwilliger verwacht?
Het vrijwillig ouderenadvies is op de eerste plaats een wegwijzer, iemand die helpt de weg te vinden in het woud van regels en regelingen. Of helpt om inzicht te krijgen in andere vragen waar ouderen mee zitten. De ouderenadviseurs brengen huisbezoeken aan 75 plussers op verzoek van de ouder zelf, deze worden door ons aangeschreven in samenwerking met de Gemeente Altena. Zij informeren, tijdens een huisbezoek, over activiteiten en voorzieningen die er zijn in de gemeente. Tevens wordt er gekeken naar de wensen en behoeften van ouderen op het gebied van welzijn, wonen en zorg voor nu en in de toekomst.

Leerzaam en gezellig!
U als vrijwilliger krijgt voordat u op huisbezoek gaat een training. In die training wordt stilgestaan bij de algemene kennis ouder worden en wat daarbij komt kijken, de sociale kaart enz. U mag met andere ouderenadviseurs meelopen en bekijken of de werkzaamheden voldoen aan u verwachtingen.

Tijd: circa twee of drie huisbezoeken of telefonisch contact per maand ( zelf in te delen ), 1 x in de 6 weken een vergadering/deskundigheidsbevordering met elkaar.
Gewenste vaardigheden: goede sociale vaardigheden.
Onkostenvergoeding: U ontvangt een kilometervergoeding voor vrijwilligers van € 0, 32 p/km vanaf uw huisadres. Tefoonvergoeding € 0,50 per gesprek. Aanvraag VOG. Verzekering: Ja

Mocht u interesse hebben, dan mag u altijd even informeren.
Trema Welzijn Tel: 0183 408444 en vraag naar Anne-Marie van der Vliet of Yvette voor den Dag.Deel dit bericht met je vrienden!