Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Omroepen komen niet tot elkaar, woord nu aan gemeenteraad' Eén van beide omroepstichtingen krijgt straks geen subsidie meer.
04apr

Omroepen komen niet tot elkaar, woord nu aan gemeenteraad

ALMKERK / ALTENA - De beide streekomroepen, Oké FM/OKé TV en A-FM/Altena TV, komen opnieuw niet tot elkaar. Kennelijk is (blijft) het wantrouwen tussen beide besturen te groot om een vruchtbare samenwerking aan te gaan.  

Dinsdag 26 maart vond een overleg plaats met wethouder Matthijs van Oosten en de voorzitters van beide omroepstichtingen. Pop-upgroep Altena FM was het eerste deel van dat gesprek ook aanwezig. De opzet van de gezamenlijke ontmoeting was om te kijken of er alsnog mogelijkheden zouden bestaan om tot een vorm van samenwerking te komen: 'een nieuwe, stabiele omroepsituatie', zoals eerder verwoord. 

Na een bedenktijd van een aantal dagen, tot en met afgelopen maandag, is nu duidelijk dat beide besturen niet openstaan voor een samenwerkingsconstructie. Wethouder Van Oosten laat de gemeenteraad teleurgesteld weten dat hij 'helaas' moet concluderen dat bij beide lokale omroepen het vertrouwen in een samenwerking ontbreekt.

Commissariaat
Het is nu aan de gemeenteraad om voor de zomer een advies uit te brengen aan het Commissariaat van de Media (CvdM). Dit orgaan zal dan een omroep aanwijzen als lokale publieke media-instelling op basis van een programma van eisen. De Mediawet schrijft één omroep per gemeente voor. Na het Commissariaatsbesluit krijgt één van de twee geen subsidie meer en zal dan volledig op eigen kracht verder moeten. Of niet.

Mediator
Eerdere pogingen om partijen tot elkaar te brengen, mislukten in het verleden ook. Zoals bijvoorbeeld die van oud-burgemeester van Aalburg, Fons Naterop, die de nodige tijd investeerde. Hij zette zelfs een mediator in om de partijen op één lijn te krijgen. Ook dat bleef zonder resultaat. 

Stichting RTV Altena (A-FM) is tot mei 2018 de lokale omroepinstelling voor de (toenmalige) gemeenten Werkendam en Woudrichem. De Aalburgse Omroep Stichting (Oké FM) is dat voor de (toenmalige) gemeenten Aalburg en (huidig) Zaltbommel. 

(Archieffoto ter illustratie)Deel dit bericht met je vrienden!