Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Netwerkborrel OV Woudrichem wil boeien en verbinden' Een dikke twintig ondernemers gaven acte de presence.
30mrt

Netwerkborrel OV Woudrichem wil boeien en verbinden

OUDENDIJK - Het was voor de eerste maal dat Ondernemersvereniging (OV) Woudrichem op 29-3 de VrijMiBo organiseerde. Oftewel netwerken en borrelen op vrijdagmiddag voor ondernemers in het OVO-gebouw in Oudendijk. Een initiatief op vezoek van de leden van de Woerkumse OV.

Het bestuur van OV Woudrichem pakte de zaak direct goed aan. Wethouder Roland van Vugt trapte officieel af en serial entrepreneur Piet van Vugt uit Nieuwendijk vergaste het gezelschap op zijn out of the box visie op ondernemen. 

Samenwerken

Roland van Vugt prees het initiatief van de ondernemersvereniging en is blij Altena waar hij veel ondernemerschap ziet. Niet enkel wat bedrijven betreft, maar ook van inwoners die ideeën hebben en initiatief tonen. Waar het op aankomt, volgens Van Vugt is hoe ‘partijen elkaar vinden, hoe we zoveel mogelijk samen doen. Kwaliteit is ook dichtbij te vinden. Dat moeten we de komende jaren uitbouwen.’ Over de samenwerking met de gemeente in opbouw sprak hij: ‘Er gaat veel goed, maar niet alles. Geef ons de kans en gelegenheid, help ons waar het kan, wees kritisch waar het moet. Zo maken we samen een prachtig Altena-produkt.’

Soft skills

Ondernemer Piet van Vugt deelde zijn visie hoe hij tegen ondernemen aankijkt. Passie voor ondernemen, voor wat je doet, is voor hem het meest belangrijk. ‘Heb je geen passie, twijfel je, ga dan wat anders doen.’ Voor wie de passie heeft, presenteerde Van Vugt een reeks prikkelende tips. Enkele voorbeelden: ‘Diploma’s en certicaten zijn niet belangrijk meer, het gaat om soft skills.’ En: ‘Geef mensen de ruimte om te experimenteren, maak teams, weg met die organisatieharkjes.‘ En: ‘Nodig op zaterdagmiddag de kinderen van je werknemers uit en vraag hen wat papa thuis van de zaak vindt. Daar valt van te leren.’ En: ‘Innoveer je produkt.’ En tot slot: ‘Maak als ondernemer één fan per dag.’ 

(Foto Mediaplein Altena.Net)Deel dit bericht met je vrienden!