vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Gemeente Altena van start met brede Adviesraad Sociaal Domein

28 maart 2019 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Binnen de gemeente Altena, per 1 januari 2019 ontstaan uit een fusie van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem, staat participatie van inwoners hoog in het vaandel. Voor het sociaal-maatschappelijk beleid werd hiervoor een brede Adviesraad Sociaal Domein in het leven geroepen.

De Adviesraad kan de gemeente, gevraagd en ongevraagd adviseert over het sociale beleid. Op deze manier draagt de raad bij aan het verbeteren van het gemeentelijk beleid en het bevorderen van de zelfredzaamheid en participatie van de inwoners. De raad denkt mee en adviseert over (jeugd-)zorg, maatschappelijke ondersteuning, participatie, armoedebeleid, schuldhulpverlening en sociale voorzieningen in Altena.

Leden
Eerder werden inwoners onder meer via de media opgeroepen zich beschikbaar te stellen voor deze raad. Hierop kwamen veel reacties binnen. Op basis van gesprekken met de geïnteresseerden benoemt het college nu onderstaande elf personen als lid van de brede Adviesraad Sociaal Domein. Henk Schouwenaars is benoemd als onafhankelijk voorzitter van de Adviesraad.

De raad bestaat uit negen dames, te weten C. Barten, M. Berendsen, L. Coenen, L. Haarmans, E. Klijn, M. Oudshoorn, M. van Raaij, E. van ’t Sant en C. Verweij en twee heren: J. Spuijbroek en E. Steehouwer. Hiermee is het maximale aantal bereikt. De elf leden zijn op persoonlijke titel benoemd voor een periode van vier jaar.

Voor meer informatie over de adviesraad kan men terecht bij gemeente Altena, Bram Koolstra, bereikbaar via of 0183 51 66 02 of b.koolstra@gemeentealtena.nl

Lees meer over:

sociaal domein Adviesraad
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.