zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Koning Willem-Alexander bezoekt Loevestein

19 maart 2019 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - POEDEROIJEN: Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander bezocht afgelopen vrijdag Slot Loevestein om het 60-jarig jubileum van de vereniging van docenten geschiedenis en staatsinrichting in Nederland (VGN) bij te wonen.

De 200 leerlingen van de Juliana van Stolbergschool uit Poederoijen bezorgden koning Willem-Alexander vrijdagochtend, ondanks het gure weer, een warm welkom.

Nadat de koning welkom was geheten door de commissaris van de koning van Gelderland, de (waarnemend) burgemeester van Zaltbommel, Peter Rehwinkel, en door de voorzitter van de VGN, Ton van der Schans, was het de beurt aan Jacques Mombers in de rol van Hugo de Groot.

Thema
Het thema van het jubileumcongres wass ‘Terugblikken is vooruitkijken. Geschiedenisonderwijs in beweging’. De geschiedenisles in verleden, heden en toekomst staat centraal. Tijdens het congres werd onder meer gesproken over de verhouding tussen docenten en leerlingen en over continuïteit en veranderingen binnen het geschiedenisonderwijs in de afgelopen zestig jaar.

De Koning nam daarom ook het eerste exemplaar van het jubileumnummer van het verenigingstijdschrift Kleio in ontvangst.

(Foto Slot Loevestein / VGN - Robin Utrecht)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.