Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Proef deelauto’s voor de Vesting start op 9 maart'
08mrt

Proef deelauto’s voor de Vesting start op 9 maart

WOUDRICHEM - De proef 'Deelauto’s vesting Woudrichem’ gaat zaterdag 9 maart van start. De gebruikersovereenkomsten met 31 autodelers zijn getekend, de twee Hyundai Ioniqs hebben hun plek ingenomen bij de laadpalen en tussen 10 en 11.30 uur worden de autorijders op het Arsenaal wegwijs gemaakt in het rijden met een elektrische auto en in het delen ervan met andere bewoners. Drie mensen van OnzeAuto geven uitleg.

Er zijn al meer aanvragen tot deelname binnengekomen, maar er kunnen er niet meer meedoen. Goof van Vliet: ‘Iedereen is zeer benieuwd of het zal bevallen. Als de proef van vier maanden slaagt is er een grote kans dat er nog vier maanden aangeplakt zullen worden. Daarna zullen de bewoners zelf moeten investeren in een vervolg. Het mooiste zou zijn als er meerdere verschillende soorten auto’s komen die gedeeld kunnen worden. Enkele ondernemers denken nu bijvoorbeeld al na over een gedeelde elektrische bus.’

Proefrijdagen

De proef kan niet alleen leiden tot energiebesparing, maar vooral ook tot het terugwinnen van openbare ruimte op straat voor wandelen, fietsen, terrassen en groen. De bewoners zullen voor andere geïnteresseerden ook een of meer proefrijdagen gaan organiseren. De Universiteit van Groningen doet in opdracht van Natuur & Milieu onderzoek naar de ervaringen van de bewoners.

Zie ook:
Het Arsenaal rijdt 4 maanden elektrisch In deelauto’s (za, 16 feb 2019)
Elektrische voertuigen voor stad van Dokter Tinus? (za, 9 feb 2019)
Gemeente reserveert openbare parkeerplaats voor elektrische auto (ma, 9 okt 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!