Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrijwilligers krijgen certificaat Taal voor het Leven' Marjon, Lijda, Ineke, Aney en Els kunnen aan de slag.
27feb

Vrijwilligers krijgen certificaat Taal voor het Leven

WOUDRICHEM - Afgelopen weken hebben vijf cursisten de training Taal voor het Leven afgerond. Hiervoor kregen zij een certificaat. Vanaf nu kunnen Marjon, Lijda, Ineke, Anet en Els actief aan de slag als taalcoach.

De training Taal voor het Leven is onderdeel van het DigiTaalhuis. Met deze training leidt Cultuutpunt Bibliotheek Altena vrijwilligers op om hulp te bieden bij de ontwikkeling van de basisvaardigheden op het gebied van taal, rekenen en digitalisering.

DigiTaalhuis Altena is de plek in Altena waar iedereen terecht kan die aan de slag wil met basisvaardigheden. Iedereen kan hier terecht om beter te leren lezen, schrijven, spreken, rekenen en omgaan met de computer en internet. Je kunt er informatie krijgen over een passende taal of digitale cursus en het aanbod van trainingen in de buurt.

Laaggeletterd

Het is niet vanzelfsprekend om goed te kunnen lezen en schrijven. In Nederland is één op de negen mensen tussen 16 en 65 jaar laaggeletterd. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven en het verwerven van je plekje in onze maatschappij. In de gemeente Altena ligt het aantal laaggeletterden tussen de 13% en 16%. Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven en Medelanders die Nederlands als tweede taal leren.Deel dit bericht met je vrienden!