Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aanleg natuurtuin de Werf gestart' Liniewerkers zijn hard aan de slag om de tuin vorm te geven.
22feb

Aanleg natuurtuin de Werf gestart

WOUDRICHEM - De aanleg van de natuurtuin tussen de brandweerkazerne en de Werf in Woudrichem is in volle gang. De tuin wordt een ontmoetingsplek waar mensen zorg dragen voor de natuur en elkaar en waar kinderen spelen.

Het kinderdagverblijf van Kinderopvang BuitenGewoon is al ruim een jaar gehuisvest in het multifunctionele centrum de Werf. Hier hoort uiteraard een buitenspeelplaats bij. Er is niet gekozen voor een plein, maar voor een natuurtuin. Deze tuin is niet alleen voor Kinderopvang BuitenGewoon, maar de hele omgeving kan er buiten de opvanguren gebruik van maken. 

Verbinding
De natuurtuin is een plek om de natuur te proeven, zien, ruiken en voelen. Er is een groot aanbod aan verschillende planten en bloemen, met bessenstruiken en appelbomen om uit te plukken. Centraal in het ontwerp van deze tuin is de zorg voor de natuur.  En natuurlijk is het een plek waar kinderen kunnen spelen; voetballend in de voetbalkooi of rollend van de heuvel af. De Werf is een plek om samen te werken, nieuwe mensen te ontmoeten én om jezelf te ontwikkelen. De tuin heeft hetzelfde uitgangspunt: zorgen voor verbinding waar alle inwoners van de nieuwe gemeente Altena van harte welkom bij zijn. Zo ontstaat eigenaarschap. De oogst, recepten en gemaakte producten kunnen gedeeld worden. Op deze manier kan de natuurtuin uitbreiden en ontplooien zich nieuwe initiatieven. Zo wordt het een plek waar iedereen graag samenkomt. Deel dit bericht met je vrienden!