Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA wil ook komborden voor buurtschappen' 'Namen versterken de identiteit van een gebied.'
21feb

CDA wil ook komborden voor buurtschappen

ALTENA - Met de komst van de nieuwe gemeente Altena zijn de 'oude' komborden bij de toegnag tot de kernen niet actueel meer en worden deze komende periode vervangen. De 'oude' borden worden verkocht.

Naast de grote interesse voor deze komborden, meer dan 800 reacties, is bij het CDA een aantal verzoeken vanuit de bevolking binnengekomen om aandacht te besteden aan de verschillende buurtschappen. 'Bewoners die wonen in een buurtschap zijn trots op die buurt. Inwoners vragen om naast de komborden óók aandacht te besteden aan het buurtschap waarin ze wonen.' Aldus CDA Altena.

Identiteit
In de oude gemeente Werkendam zijn tien jaar geleden - op verzoek van buurtschapbewoners - borden geplaatst met de naam van het buurtschap erop. Door het plaatsen van de buurtschapsborden in de oude gemeente Werkendam bleven de namen van vroeger behouden en versterkten ze de identiteit van een gebied. Een aantal borden is echter verdwenen.

Groter
Het CDA meent dat alle buurtschappen een bord met de naam van het betreffende buurtschap verdienen. 'Zeker vanuit cultuurhistorisch oogpunt én vanuit respect voor de identiteit van het buurtschap.' De partij vraagt om die reden of het college van B&W bereid is om met een aantal cultureel/historische verenigingen, zoals Erfgoed Altena, in gesprek te gaan en te onderzoeken hoeveel buurtschappen er in de gemeente Altena zijn. Als de borden dan vervangen of geplaatst worden, zou het prettig zijn als die nieuwe borden dan ook wat groter zijn dan de huidige 'zodat deze ook daadwerkelijk opgemerkt worden.'

Zie ook:
'Plaatsnaamborden eind maart vervangen' (di, 19 feb 2019)
CDA wil verloting (of verkoop) oude plaatsnaamborden (wo, 9 jan 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!