Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Plaatsnaamborden eind maart vervangen'' De aanbesteding verliep 'ingewikkelder' dan werd verwacht.
19feb

'Plaatsnaamborden eind maart vervangen'

ALTENA - De gemeente Altena gaat ervan uit dat alle kernen eind volgende maand voorzien zijn van nieuwe komborden. De gemeente meldt dat in een reactie (18-2) op social media: 'De planning is dat de borden eind maart allemaal geplaatst zijn.' Eerder besloot het college dat alle komborden vervangen gaan worden en dat de plaatsnaam wordt voorzien van de dialectnaam.

Het college van B en W laat via een raadsinformatiebrief weten dat de aanbesteding 'ingewikkelder lag dan voorzien'. Om die reden werd deze daarom ook pas in 2019 gedaan.

In week 8 wordt de definitieve gunning bekend. 'Zo kort mogelijk daarna gaat de overeenkomst in. De productie van de komportalen met de bebording en daarna het daadwerkelijk vervangen van de komportalen kan dan starten', zo vermeldt de brief.

Als alles volgens planning verloopt, blijven de kernen dus nog 6 weken 'naamloos'.

Verkoop oude borden
Wie een 'oud' kombord wil, kan deze aanschaffen voor 25 euro. Mocht er meer belangstelling zijn - de teller staat inmiddels op 800 - dan worden ze verloot. De opbrengst gaat naar een goed doel. Van ieder dorp wordt sowieso één oud kombord aangeboden aan het dorpshuis in die plaats. Meer info op de gemeentelijke website.

(Foto boven gemeente Altena)

Zie ook:
CDA wil verloting (of verkoop) oude plaatsnaamborden (wo, 9 jan 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!