Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuw servicepunt Bieb in Andel ' Anton van Rijswijk (links) neemt het servicepunt in gebruik.
18feb

Nieuw servicepunt Bieb in Andel

ANDEL - Afgelopen dinsdag (12-2) opende Anton van Rijswijk, namens de Dorpsraad Andel, het nieuwe servicepunt van Bibliotheek CultuurPuntAltena op CBS De Zaaier in Andel. Met het nieuwe servicepunt is de bieb al in twaalf dorpen in Altena vertegenwoordigd.

De Bibliotheek heeft als doel om de inwoners van Altena te stimuleren zichzelf te ontwikkelen op allerlei gebieden en zo hun zelfredzaamheid te vergroten. “Dat begint al met de allerkleinsten“, zegt Marian van de Wal, directeur van de Bibliotheek CultuurPuntAltena. “Om dat te kunnen realiseren werken we nauw samen met scholen, kinderopvangorganisaties en organisaties die zich richten op leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie.”

De bieb is niet enkel een plek waar mensen hun boeken lenen. De Bibliotheek is een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, waar cursussen en trainingen gegeven worden, waar studenten een plek vinden om rustig te studeren en waar ondernemers kunnen werken. Van de Wal: "Dit doen we in onze vestigingen en daarnaast hebben we onze Servicepunten in de kernen. We zijn dan ook heel blij met dit servicepunt op De Zaaier. Juist de combinatie met school is voor ons prettig. De samenwerking met De Zaaier was er al voor wat betreft De Bibliotheek op School waar zij de eerste school waren waar dit gerealiseerd is. Dat we die nu uitbreiden met een servicepunt is een mooie aanvulling." Anton van Rijswijk voegt toe: "Het is een aanwinst dat dit in je eigen dorp kan." 

Mogelijkheden
Leden van de Bibliotheek kunnen in Andel de online gereserveerde materialen ophalen en inleveren. Voor de allerkleinsten tot vier jaar zijn er boeken die direct geleend kunnen worden.
Meer informatie over openingstijden en mogelijkheden op het servicepunt zijn te vinden op bibliotheekaltena.nlDeel dit bericht met je vrienden!