Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Het Arsenaal rijdt 4 maanden elektrisch In deelauto’s' Samen elektrisch rijden: sociaal, kostenbesparend en milieuvriendelijk.
16feb

Het Arsenaal rijdt 4 maanden elektrisch In deelauto’s

WOUDRICHEM - Het Arsenaal in de Vesting van Woudrichem krijgt ‘zijn’ elektrische auto’s. Ook buurtbewoners in Den Bosch en Rosmalen delen de komende vier maanden twee elektrische auto's met elkaar. Gedeputeerde Annemarie Spierings overhandigde de leenauto’s aan de 16 gezinnen van het Arsenaal’. Dit als resultaat van de actie van de provincie Brabant en Natuur & Milieu.

De ceremonie rond de bekendmaking van de winnaars van de twee e-deelauto’s in de vesting Woudrichem vond vanmiddag (16-2) plaats om 13.30 uur bij het Visserijmuseum.

Bestuurder Anne-Marie Spierings overhandigde de sleutels van twee Hyundai IONIQ’s. De actie is een experiment. Door het delen van de milieuvriendelijke voertuigen hoeven er minder de weg op. ‘Als iedereen elektrisch gaat rijden, kpis er minder uitstoot en een schonere lucht en besparen we fors energie. Daarnaast krijg je door het delen ook minder auto's in de straat en waar geen auto’s staan kunnen kinderen spelen’, aldus Spierings

Belangstelling

Naast een grote belangstelling was wethouder Duurzaamheid Roland van Vugt aanwezig. Ook Altena Nieuwe Energie van de partij. Eén van de iniatiefnemers van de deelactie, naast Goof van Vliet, is Lies Kersten. Zij trad op als woordvoerder in dit experiment.

Wethouder, maar ook Arsenaal-bewoonster, Paula Jorritsma twitterde verheugd: ‘Door het delen van electrische auto’s in de historische vesting komt er minder blik op straat.’

De actie heeft nog een positief staartje, De buurt die gedurende de komende vier maanden het meeste op de social mediatrommel weet te slaan mag de e-auto’s vier maanden extra gebruiken. De bedoeling is de aandacht voor het elektrisch rijden zo veel mogelijk te stimuleren.

(Foto Paula Jorritsma)

Zie ook:
Elektrische voertuigen voor stad van Dokter Tinus? (za, 9 feb 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!