Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Samenloop voor Hoop ligt op koers'
02feb

Samenloop voor Hoop ligt op koers

GIESSEN / ALTENA: Achter de schermen wordt door een grote groep vrijwilligers hard gewerkt aan de organisatie van de SamenLoop voor Hoop Altena. Het programma staat inmiddels in de steigers.

SamenLoop voor Hoop Altena is een 24-uurs wandelestafette in teamverband met als uiteindelijk doel zoveel mogelijk aandacht te krijgen aan de ziekte kanker en geld daarvoor in te zamelen. In Altena wordt dit jaar voor de tweeede maal een SamenLoop voor Hoop gehouden op 28 en 29 juni (van 17.00 tot 17.00 uur). Plaats: voormalig voetbalterrein naast sporthal De Jager in Giessen.

Kees Noorloos, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop, constateert heel veel enthousiasme in Altena om deze SamenLoop tot een groot succes te maken. “Altena kleurt langzaamaan dan ook paars”, geeft hij aan. “We hebben al veel teams, ook vrijwilligers die mee willen helpen hebben zich al aangemeld, de eerste sponsortoezeggingen zijn binnen en de invulling van de randactiviteiten met diverse (muzikale) optredens is zelfs al bijna rond”, zegt een tevreden voorzitter, “maar we zijn er nog niet”, voegt hij er snel aan toe.

Teams
Nico van Rijswijk die belast is met het werven van teams vult aan dat een SamenLoop alleen maar een succes kan worden als er voldoende teams (lopers) mee doen.” Inmiddels staat de teller al op ruim 40 teams. Daar zijn we geweldig blij mee” geeft Nico van Rijswijk aan, “maar dat moeten er meer kunnen worden”. Hij vervolgt: “Spoor daarom, familie, vrienden, collega’s, verenigingen aan om een team te vormen”. Het streven van de organisatie is erop gericht dat elk van de 21 dorpen uit de gemeente Altena met minimaal een team aanwezig is.

Eregasten
Een belangrijk onderdeel van de SamenLoop is ook stilstaan met mensen die kanker hebben of hebben gehad en nabestaanden waarvan hun dierbaren zijn overleden. We noemen dat eregasten. Voor hen wordt er ook een apart programma opgezet. Arian Schouten die met zijn commissie vanuit de organisatie is belast met het programma rondom eregasten roept daarvoor mensen op zich hiervoor aan te melden. 

Oproep
De organisatie doet op de inwoners van Altena een beroep om ook een steentje bij te dragen aan dit mooie evenement en goede doel en zo mee te helpen kanker te bestrijden door mee te lopen, een financiële bijdrage te geven of als vrijwilliger te helpen.

Altena kleurt paars op 28 en 29 juni. U doet toch mee? Beleef het mee!
Op de website www.samenloopvoorhoop.nl/altena vindt u alle informatie.

Zie ook:
Samenloop voor Hoop zoekt Eregasten (wo, 16 jan 2019)
Samenloop voor Hoop zoekt vrijwilligers (zo, 13 jan 2019)
Samenloop voor Hoop start winkel (di, 20 nov 2018)
SamenLoop voor Hoop Altena zoekt organisatietalent. (za, 12 mei 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!