Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Visserijmuseum zoekt vrijwilligers'
26jan

Visserijmuseum zoekt vrijwilligers

WOUDRICHEM - Mensen die door de week, maar ook af en toe in het weekend beschikbaar zijn, affiniteit hebben met erfgoed en de geschiedenis van de riviervisserij, bereid zijn zich te verdiepen in het cultureel erfgoed welke hoort tot de vaste collectie, kunnen als veijwillger aan de slag in het Visserijmuseum. Afhankelijk van de beschikbaarheid ongeveer een dag per twee weken.

Het Visserijmuseum bestaat ruim 45 jaar. Het laat de geschiedenis zien van de riviervisserij in het bijzonder de zalmvisserij, die eeuwen heeft bestaan. ‘Wij zijn een hechte erfgoedgemeenschap die bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers. Het museum is open van 1 april tot 31 oktober. Buiten het seizoen worden er cursussen netten breien en zeilmaken gegeven. In het najaar organiseren wij een vrijwilligersdag.’

Werkzaamheden

Na een kennismakingsgesprek gaat men eerst meedraaien met een ervaren suppoost. Tot de taken behoort het ontvangen en eventueel begeleiden van de bezoekers, het meedraaien in het onderwijsprogramma met de Erfgoed Brabantprojecten (geen muts) en het verrichten van hand- en spandiensten.

Interesse?

Lijkt het je leuk om suppoost (of vrijwilliger) te worden bij een groep enthousiaste mensen? Reageren kan via het Servicepunt Vrijwilligers. Daar is ook meer informatie te vinden.

Zie ook:
Visserijmuseum is begonnen met verbouwen (zo, 30 dec 2018)
Jeugdzeilers leren traditionele knopen in Visserijmuseum (za, 25 aug 2018)
Kindertekeningen te bewonderen in het Visserijmuseum (zo, 24 jun 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!