Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'SGP Altena niet blij met Regenboogvlag'
21jan

SGP Altena niet blij met Regenboogvlag

ALTENA - Een meerderheid van de gemeenteraad gaf eerder aan voorstander te zijn van het ophangen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis van Altena. Een en ander gebeurde naar aanleiding van de veel besproken Nashville-verklaring. De vlag kreeg inmiddels een plek en hangt in één van de vlaggenmasten.

De fractie van SGP Altena betreurt het besluit de vlag te hijsen. De partij meent dat de overheid zich niet zou moeten mengen in een discussie over een verklaring die ‘een theologisch karakter draagt’. SGP Altena schrijft op haar website: ‘Er is geen gemeentelijk doel mee gediend om ook op de ontstane mediahype te reageren.’

Wat vindt SGP Altena dan wel van deze vlag? De partij schrijft: ‘Natuurlijk is de overheid er voor iedereen en LHBT’ers zijn als mensen gelijkwaardig. We erkennen ook de worsteling die deze mensen kunnen doormaken. Wel wil de SGP zich graag houden aan de heilzame scheppingsorde waarin seksualiteit bedoeld is voor de duurzame relatie tussen man en vrouw. Voor zover de “regenboogvlag” bedoeld is als een statement voor het stimuleren van homoseksuele relaties of van genderneutraliteit verzet de SGP zich daartegen. De regenboog doet de SGP denken aan Gods eeuwige trouw. Alleen daarin is voor ons allemaal het behoud en het geluk te vinden.’Deel dit bericht met je vrienden!