Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aspirant-wethouders gemeente Altena bekend ' Het team van wethouders is bijna compleet ...
17jan

Aspirant-wethouders gemeente Altena bekend

ALTENA - De formatie van de coalitie voor de nieuwe gemeente Altena ligt op koers, meldde formateur Brigite van Haaften eerder deze week. Vanavond (17-1) werd in het gemeentehuis het bestuursakkoord gepresenteerd en werden de namen van de aspirant-wethouders bekend emaakt.

Samen met de niet-coalitiepartijen willen we de opgaven voor de komende periode ter hand nemen. Er zijn grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, de verdere ontwikkeling van het sociaal domein, onze financiële positie, het verder vormgeven en organiseren van de nieuwe gemeente en niet in de laatste plaats het samenwerken met en het betrekken van onze inwoners in de 21 kernen. Juist vanwege de schaalvergroting is het van belang een nabije overheid te zijn.

Het team van wethouders is bijna compleet. Inmiddels is duidelijk dat Roland van Vugt (CDA), Matthijs van Oosten (CDA), Hans Tanis (SGP) en Paula Jorritsma (Progressief Altena) worden voorgedragen om dinsdag 22 januari 2019 te worden geïnstalleerd.

De gemeente Altena laat weten, ‘De keuze om al wel met de vier wethouders te starten, komt voort uit het gevoel van urgentie nu in de nieuwe gemeente aan de slag te gaan.’

Nieuwe kandidaat
De wethouderskandidaat van AltenaLokaal trok zich overigens om persoonlijke redenen terug. AltenaLokaal komt op korte termijn met een nieuwe kandidaat. De andere partijen hebben hierin hun vertrouwen uitgesproken. 

Het College van Burgemeester en Wethouders zal dan uiteindelijk bestaan uit 6 bestuurders, waarnemend burgemeester Marcel Frânzel daarin meegerekend.

Lees hier het Bestuursakkoord gemeente Altena 2019 - 2022 

(Foto gemeente Altena)

Zie ook:
Ondertussen aan de formatietafel van Altena (ma, 14 jan 2019)


Deel dit bericht met je vrienden!