Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kids van De VerreKijker onthullen hun gedicht' Het was een feestelijk gebeuren bij bs De VerreKijker.
12jan

Kids van De VerreKijker onthullen hun gedicht

WAARDHUIZEN - Al voor de kerstvakantie schreven de leerlingen uit groep 6,7,8 van basisschool de VerreKijker in Waardhuizen, samen met juf Helga en juf Hennie, een gedicht als bijdrage aan een initiatief van Poetry4OneAltena.

Leny van der Ham, dichteres en betrokken bij de stimulering van poëzie in Altena, voegde nog wat dichtregels toe. Zo kwam ‘een mooi gedicht, gemaakt door jong en oud, tot stand waar we heel trots op zijn’, zo laat de school weten,

Dit gedicht werd vervolgens op een bord voor de school geplaatst. Alle 21 kernen van de nieuwe gemeente Altena ontvingen een dergelijk gedicht cadeau. In ieder dorp schreven een jonger persoon en een volwassene een zelfgeschreven gedicht samen met een dichter of dichteres.

“Afgelopen maandag hebben we het bord met het gedicht feestelijk onthuld door het wegtrekken van een kleed. Dat gebeurde onder luid applaus, het lezen van het gedicht en het afsteken van sterretjes.’

(Foto bs de VerreKijker)Deel dit bericht met je vrienden!