Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Op reis door Altena met Mevrouwtje Altena' Het project verbindt Theater en Erfgoed met elkaar.
11jan

Op reis door Altena met Mevrouwtje Altena

ALTENA - Op reis door Altena! is een project van De Bibliotheek CultuurPunt Altena voor het Cultuurmenu schooljaar 2018-2019. Het project verbindt de disciplines Theater en Erfgoed. Al jaren organiseert en coördineert De Bibliotheek CultuurPunt Altena erfgoedprojecten voor basisscholen in Altena. Er ontbrak enkel nog een project voor groep 3/4.

Om die reden werd dit project ontwikkeld om zo deze leemte op te vullen en een lokaal op maat gemaakte doorgaande leerlijn voor erfgoededucatie te maken. Het project heeft een duurzaam karakter. Het heet niet voor niets Op reis door Altena, de nieuwe gemeente!

Afgelopen jaar werd het het project op 21 scholen uitgevoerd. Vanaf volgend schooljaar is het project 'los' af te nemen voor alle basisscholen in Altena.

Mevrouwtje Altena
De Uylenborch uit Almkerk heeft al bezoek gehad van ‘Mevrouwtje Altena’, het personage van de bezoekende theaterdocent, en heeft het project afgerond. Volgens de ICC’er van de Uylenborch is het project erg goed bevallen. Ze zagen de leerlingen bewuster worden van de eigen omgeving. Dit vinden ze erg belangrijk omdat er zoveel erfgoed in onze mooie gemeente te vinden is. “Zeker voor groep 4 is er weinig aanbod op het gebied van erfgoed. Daar zijn we als school al tegenaan gelopen”. Door het met de combinatie toneel aan te bieden, zorgt het voor een andere ervaring en een leuke extra zeker omdat toneel geen standaard is in het lesprogramma van de Uylenborch.

Wil je als basisschool meer weten over het project? Neem dan contact op Arianne van der Waal via a.vanderwaal@cultuurpuntaltena.nl.

(Archieffoto)Deel dit bericht met je vrienden!