Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA wil verloting (of verkoop) oude plaatsnaamborden' De vraag zou weleens groter kunnen zijn dan het aanbod ..
09jan

CDA wil verloting (of verkoop) oude plaatsnaamborden

ALTENA - Een aantal inwoners heeft het CDA benaderc met de vraag hoe men in het bezit van een oud plaatsnaambord kan komen. Met de komst van de nieuwe gemeente Altena wordt een groot aantal borden waaronder de oude gemeentenaam vermeld wordt vervangen.

Otto van Breugel laat weten: ‘Ik denk dat de vraag, onder onze inwoners groter zal zijn dan het aanbod. Daarom is een eerlijke verloting terecht. Het lijkt mij erg leuk om een oud bord op te hangen op een leuke plaats bij je thuis. Verder lijkt het mij een goed idee om hieraan een geringe vraagprijs te koppelen en de opbrengst  te besteden aan een goed doel in onze nieuwe  gemeente Altena. Het mes snijdt zo aan twee kanten.’ De partij stelde inmiddels al wel vragen aan het college dat er nog niet is. 

Voorbeeld

De gemeenten Molenlanden en West Betuwe besloten deze plaatsnaamborden  te verloten onder de geïnteresseerde inwoners. In West-Betuwe kun je voor een gering bedrag van 15 euro de trotse eigenaar worden van een ”oud kombord” met daaronder de oude gemeente. In West-Betuwe is de vraag zo hoog dat de kans bestaat dat er meer dan 500 aanvragen binnenkomen. Daar gaat de opbrengst van de verkoop naar goede doelen bij natuur en landschap en recreatie en toerisme.Deel dit bericht met je vrienden!