Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe raad gemeente Altena geïnstalleerd ' Waarnemend burgemeester Marcel Franzel opent de eerste vergadering.
02jan

Nieuwe raad gemeente Altena geïnstalleerd

ALTENA / ALMKERK: Donderdagavond (2-1) werd de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Altena geïnstalleerd onder voorzitterschap van waarnemend burgemeester Marcel Fränzel. (“In Brabant gaat niets boven Altena.”). Dat alles gebeurde vanuit het nieuwe gemeentehuis in Almkerk.

De voormalige burgemeesters Yves de Boer en Fons Naterop spraken de voorzitter en de raad nog toe en wensten allen heel veel succes met de uitoefening van hun functie met alle inzet voor de burgers van Altena. Beiden droegen hun ambtsketen officeel over aan Fränzel. De keten van voormalig burgemeester Arie Noordergraaf van Woudrichem (die avond afwezig) werd eveneens toegevoegd. 

Na de openingstoespraak van waarnemend burgemeester Fränzel werden de gekozen gemeenteraadsleden, alsook de burgerraadsleden officleel beëdigd door middel van het afleggen van de eed of belofte. Na afloop waren er bloemen voor ieder raadslid. Christian Alderliesten (Progressief Altena) was niet aanwezig en wordt daarom beëdigd in de eerstvolgende raadsvergadering.

(Parkeer)drukte
De nieuwe raadszaal in de voormalige Rabobank Altena was tot de nok gevuld met familie en andere belangstellenden. Politiek verslaggever Tom Oostra (Het Kontakt) twitterde: ‘Druk bij de installatie van de eerste gemeenteraad van de gemeente Altena. Voor iedereen die nog onderweg is: in Giessen kun je nog wel aardig parkeren.’

De vergadering was live te volgen. Terugkijken kan via DEZE link.

Opstarten
Komende periode wordt het college van Burgemeester en Wethouders (B&W) gevormd. Formateur Brigite van Haaften is daarmee aan de slag. Dat proces verloopt volgens planning. Nadat de coalitie van bestuurders gevomd is, wordt aansluitend de organisatie ervan opgestart. Fränzel gaf aan dat de gemeenteraadsleden nog niet direct voorstellen vanuit B&W moeten verwachten en vroeg daar tijd voor. 

(Foto still stream gemeente Altena)Deel dit bericht met je vrienden!