Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Arie Metz vertelt geen Woerkumse verhalen meer' Arie in actie.
23dec 2018

Arie Metz vertelt geen Woerkumse verhalen meer

WOUDRICHEM - Zondag (23-12) vertelde Arie Metz voor de laatste keer een Woerkums verhaal in ‘t Rondeel. Arie besloot te stoppen, het is genoeg geweest. Oud Woerkum laat weten: ‘We zullen zijn verhalen missen.’

‘Al jaren komt hij tijdens de foto- en filmpresentatie belangeloos een prachtig Woerkums verhaal vertellen en hij wilde dit tijdens deze middag nog eenmaal doen.’

Het verhaal over de Woerkumse kleermaker Bas Baks, met zijn eigentijdse kleding op maat, wekte bij vele aanwezigen een schaterlach op. Arie zijn carrière als Woerkums verhalenverteller begon in 1993 na het winnen van de eerste prijs bij het Woerkums dictee. Bekend zijn ook zijn uitgaven van de boeken wandeling door Oud Woudrichem, de Goudmijn en Weerwolleve op de Meulewal. Al jaren lang is Arie lid van het genootschap der Woerkumse taal en verhalenverteller op de Woerkumse aovonden.

Aart en Anja de Joode, verzamelaars van Oud Woerkum, organiseerden in samenwerking met Kim en Karin Hak een fotopresentatie over de Woerkummers uit het Woudrichem voor 1970. 

Dit jaar kwamen veel zoekplaatjes voorbij, waarbij inbreng van het publiek zeer welkom was. Deze informatie leverde weer een aanvulling op voor de site OudWoerkum.nl.
Ook werden twee oude films uit de jaren 50 vertoond.

(Foto Oud Woerkum)Deel dit bericht met je vrienden!