Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Logo gemeente Altena prijkt op nieuwe gemeentehuis' De laatste hand wordt gelegd aan de montage van het beeldmerk op de gevel.
20dec 2018

Logo gemeente Altena prijkt op nieuwe gemeentehuis

ALMKERK / ALTENA - Donderdagmiddag (20-12) onthulde burgemeester Yves de Boer van Werkendam, in zijn hoedanigheid van voorzitter van de werkgroep Huisvesting, samen met Joan Wassink (bestuursvoorzitter Rabobank Altena) en de voltallige werkgroep Huisvesting, het logo van de nieuwe gemeente Altena aan de zijgevel van het nieuwe gemeentehuis. 

Het logo aan de zijgevel is ongeveer 4 bij 5 meter groot.

De ontwerpers van logo en huisstijl van de nieuwe gemeente Altena, Marianne Sijberden (De Perswinkel) en Peter Korsman (Autograph) gaven aan de verzamelde pers en genodigden een korte toelichting op het hoe en waarom van het logo. Het nieuwe ontwerp borduurt door op hetgebruikte Altena2019 logo. Ook hier een schakeling van vorm en kleur, met aspecten als water en natuur. Onderdeel van het logo is ook de naam ‘Gemeente Altena’ in een speciaal hiervoor ontworpen lettertype.

Aansluitend werd het beeldmerk onthuld. 

Rabobank
Ook het grote logo boven de ingang van het voormalige bankgebouw is verdwenen. Met de verwisseling van de beeldmerken komt tevens een einde aan het gebruik van het pand door Rabobank Altena. De bank huurt per 1-1-2019 een aantal ruimten van het gebouw waarvan de gemeente Altena eigenaar is. Rabobank Altena fuseerde per 1 december met Rabobank Bommelerwaard.

(Foto's Lian Oomen voor Woudrichem.Net)

Zie ook:
Gemeentehuizen vanaf 21 december gesloten (za, 24 nov 2018)
Pand Rabobank nu definitief nieuw gemeentehuis Altena (za, 20 okt 2018)
Gemeentehuis Altena waarschijnlijk in pand Rabobank (di, 13 feb 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!