Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Woerkum neemt sfeervol afscheid van Woudrichem' Buiten brandde het vuur en rook de gebakken vis ... Woerkum op zijn best.
19dec 2018

Woerkum neemt sfeervol afscheid van Woudrichem

WOUDRICHEM - ‘Woudrichem slaat af richting Altena’. Onder dit motto blikte het gemeentebestuur vanavond (19-12) met belangstellenden terug op 45 jaar gemeente Woudrichem. Dat gebeurde in De Werf. 

Buiten stonden twee grote 'Landleven' stretchtenten en was het verblijf daar aangenaam met een hapje (onder meer gebakken poon), vier Woerkumse biertjes (foto onder) en meer. Kachels verwarmden wie het koud had. Op twee grote schermen was goed te volgen wat er binnen gebeurde. Tussen 19.30 en 20.30 uur blikte burgemeester Arie Noordergraaf met verschillende gasten terug op de gemeente Woudrichem. Voor een volle publieke tribune werd ook vooruit geken naar het nieuwe Altena. De burgervader sprak hierbij de gedachte uit Woudrichem te zien als het ‘hart van de gemeente Altena.’
Ruben Duinker (Altena TV) presenteerde de avond die overigens ook werd uitgezonden door Altena TV. Nadien mengde het college zich buiten onder de bezoekers en werden de nodige handen geschud.

Pleinmedaille
Ook werd de bronzen, 80 centimeter grote ‘Pleinmedaille’ onthuld ter ere van het 20 jaar uitreiken van de cultuurprijs. Een schitterende creatie van Sybille van Gammeren die er zelf het volgende over zegt: ‘Ontworpen met als inspiratie de in het pand aanwezige bibliotheek oftewel cultuurdiscipline literatuur. Tekst en geschrift. Ik heb woorden uit de cultuurprijsuitreiking als eigentijdse woordwolk verwerkt in een traditionele klassieke pleinmedaille die symbool staat voor de prijs, in dit geval voor de gemeente Woudrichem.’ Wie in de buurt is van De Werf, moet echt even een kijkje nemen ...

(Foto’s Mediaplein Altena.Net)Deel dit bericht met je vrienden!