Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgerstem Altena scheidt zich af van lijsttrekker en fractie' Lijsttrekker en fractievoorzitter Pauline van der Tol werd naar huis gestuurd.
19dec 2018

Burgerstem Altena scheidt zich af van lijsttrekker en fractie

ALTENA - De gemeenteraad van de nieuwe gemeente Altena wordt in januari 2019 beëdigd, alleen Burgerstem Altena is daar niet meer bij. Gerommel in de gelederen en kennelijke visieverschillen zijn de aanleiding van de breuk tussen lijsttrekker/fractievoorzitter Pauline van der Tol en het bestuur. Van der Tol vormt dan straks een eenmansfractie in de gemeenteraad. Mocht zij zich terugtrekken dan vervalt de zetel aan de tweede man op de lijst van Burgerstem.

Na het behalen van de historische raadszetel door de apolitieke beweging bleek dat de lijsttrekker en tevens fractievoorzitter, Pauline van der Tol, niet de uitgangspunten van Burgerstem Altena wil naleven. Het solistisch optreden'' en een ''onoverbrugbaar verschil' met de visie en 'concreet handelen' van de lijsttrekker en fractievoorzitter deed het bestuur besluiten afscheid te nemen van Pauline van der Tol en daarmee van de fractie in de gemeenteraad van Altena.

Eigengereid
De beweging laat weten: 'Afgelopen weken is hard gewerkt aan de voorbereidingen van de start van de nieuwe gemeenteraad. Onderwerpen als invulling rollen, inrichting en werkwijze fractie, uitwerking van de visie, vorming van een burgercollege en communicatielijnen tussen inwoners, beweging en fractie zijn opgepakt. Helaas is uit diverse gesprekken met en concreet handelen door de fractie gebleken dat lijsttrekker en fractievoorzitter Pauline van der Tol de uitgangspunten van Burgerstem Altena niet verder wil respecteren. Met name de eigengereide rol in de eenzijdige vorming van de fractie met burgerraadsleden, de politieke invulling en houding van de fractie en beperking van de inbreng, rol en bereidheid tot het laten horen van de stem van onze inwoners in de fractie en raad zorgen ervoor dat geen recht wordt gedaan aan de uitgangspunten van Burgerstem Altena.'

Dictaat
Daarnaast legde de fractie een dictaat op aan de beweging over de wijze van voorbereiding op
raadsvergaderingen die volledig in strijd bleken met de uitgangspunten van de beweging. Door
deze houding en het gedrag van de fractie werd een breuk onvermijdelijk.

Nu Burgerstem geen vertegenwoordiging meer in de gemeenteraad heeft, betekent dit niet het einde van de beweging. 'Integendeel. Ook zonder raadszetel zal Burgerstem regelmatig van zich laten horen en wordt op korte termijn verder gegaan met het onderzoek op haalbaarheid van een burgercollege. Onze idealen zijn niet verdampt, maar door deze ervaring alleen maar aangewakkerd en verscherpt.' Deel dit bericht met je vrienden!