Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Generaal Pardon! overtreft opnieuw de verwachtingen' Het ter plekke bedachte lied 'Scheerschuim' reikte tot hilarische hoogte.
14dec 2018

Generaal Pardon! overtreft opnieuw de verwachtingen

ALMKERK - 'Schitterend', 'We hebben genoten', en ook 'De avond overtrof ver mijn verwachtingen' en 'Een hele, hele dikke 8!', 'Ik vond het weer beter dan vorige keer' en meer lovende superlatieven... Improvisatietheatergroep Generaal Pardon! speelde gisteravond in Almkerk dus de sterren uit de lucht. en deed daarmee de titel van de avond eer aan: 'Een Frisse Wind.'

In een knusse setting van 't Wapen van Emmickhoven improviseerden elf spelers er creatief op los. Alles onder de begeesterende leiding van theaterdocent Jonathan Perquin. Hij introduceerde de scènes op geheel eigen wijze en betrok zo het publiek op een directe manier bij wat zich op de vloer afspeelde. De mensen waardeerden dat. Ook zette hij muzikale noten onder de verschillende games.

De introducties van de spelers waren verrassend'. Tijdens een korte, komische en muzikale anekdote stelden de improsauriërs zich één voor één voor. Het bleek een voltreffer. De toon van de avond werd daarmee gezet. 

Lachsalvo's
De groep ging energiek aan de bak in een waaier van games zonder dat vooraf helder was wát zij moesten spelen. Die suggesties kwamen steevast uit het publiek. Of het nu ging om een gebruiksvoorwerp ('Een kaasschaaf!') een locatie ('Beautysalon!') of personage ('Sexy directie-assistente!') de spelers gingen ermee aan de slag. Van Relatietherapie en Draaideur, tot Jazz-Quartet en Opera. Ook de Soap en het Splitscreen ontbraken niet. Met onderwerpen als verliefd en onder het bed, de kaasschaaf, het dooie biertje, koude voeten, het knuffelkonijn van publieksgast Dick en meer.
Het publiek genoot met volle teugen. Dat was niet enkel hoorbaar aan de lachsalvo's, maar bleek ook uit de rode rozenregen die veelvuldig neerdaalde. Door het toewerpen van een (plastic) roos waardeerden de toeschouwers zo een scène en/of speler.  

Ook de nazit - met gratis nagenieten - werd door theaterminnend Altena gebruikt. Het bleef dus nog lang gezellig in Almkerk. Of zoals iemand na afloop samenvatte: 'Het was weer een feestje met laaiend enthousiast publiek!'

(Foto's Improgroep Generaal Pardon!)

Zie ook:
Generaal Pardon! improviseert theater met veel passie (di, 4 dec 2018)
Generaal Pardon improviseert ‘Een Frisse Wind’ (do, 15 nov 2018)
Regio waardeert improvisaties van Generaal Pardon! (vr, 15 jun 2018)
Improvisatiegroep Generaal Pardon! Goes On (vr, 1 jun 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!