Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Expositie Eerste Wereldoorlog open op Fort Giessen '
29nov

Expositie Eerste Wereldoorlog open op Fort Giessen

GIESSEN - De permanente expositie over de Eerste Wereldoorlog, 'Soldaten tussen Burgers' is 24 november geopend in Fort Giessen.Tevens werd hierover een boek overhandigd aan Koos Haarsma.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) liep er een loopgravenlinie dwars door het Land van Altena. Honderden soldaten werden ingekwartierd in de regio. Eerst bij mensen thuis, later in kazernes. Zaterdag werd hierover het boek ‘In afwachting van de vijand achter de Nieuwe Hollandse Waterlinie’ van Kees van Maastrigt gepresenteerd. In combinatie met vele foto’s wordt in het boek een beeld geschetst van het leven van de soldaten en burgers in het Land van Heusden en Altena gedurende de vier jaar dat het leger gemobiliseerd was. 

Wethouder Paula Jorritsma overhandigde het eerste exemplaar van het boek van Kees van Maastrigt overhandigd aan Koos Haarsma, kleinzoon van Landweersoldaat Jacob Haarsma die in het land van Heusden en Altena gestationeerd was.

Educatiepark

Naast de presentatie van dit mooie boek werd ook de permanente expositie 'Soldaten tussen Burgers' over hetzelfde onderwerp geopend in Fort Giessen. In combinatie met het Educatiepark WOI maakt dit het fort een prachtige locatie om meer over de situatie in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog te weten te komen.

(Foto’s Streekarchief Land van Heusden en Altena)Deel dit bericht met je vrienden!