donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Sint viert geslaagd kinderfeest in Woerkum

26 november 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op 17 november kwam Sinterklaas weer aan in Woudrichem. Dat was het feestelijke startschot en sindsdien was er genoeg te doen voor de kinderen. De Sintstichting uit Woudrichem organiseerde in samenwerking met andere partijen diverse activiteiten: van pepernoten bakken bij de pepernotenfabriek tot sporten in ’t Rondeel. 

De intocht
Rond half vijf ’s middags meerde Sinterklaas met zijn vele Pieten en het orkest Hofkapel Noot Gedacht aan de Historische haven op zaterdag 17 november. Jong en oud stonden vol smacht te wachten aan de kade, met in hun hand prachtige lampionnen. De Pieten hadden ook gedacht aan lichtjes, wat resulteerde in een mooi gezicht.  Sinterklaas is hierna in de Cabriolet gestapt en reed voorop in de lampionnenoptocht. De optocht eindige bij zorgcentrum de Lemmenskamp, waar Sinterklaas weer afscheid nam van iedereen.

De Schatkamer van Sinterklaas
Direct de volgende dag opende de Schatkamer van Sinterklaas in het gebouw van Scouting Loevestein. Er waren genoeg nieuwsgierige zielen die een kijkje namen bij Sinterklaas. Onder het gezelschap van de Pieten konden kinderen allerlei spelletjes spelen.

De Pepernotenfabriek
Op woensdag 21 november waren alle kinderen welkom bij de Pepernotenfabriek bij Kinderopvang BuitenGewoon. Ditmaal stond het thema ‘verhuizen’ centraal, want vanaf volgend jaar vinden alle pepernotenwerkzaamheden plaats in De Werf, de nieuwe locatie van de kinderopvang. Naast het klaarmaken van de pepernoten werd alles klaargemaakt voor de verhuizing. Dit betekende onder andere dat kinderen konden testen hoe sterk ze waren en hoe ingewikkeld het kan zijn om pakketjes te bezorgen. Natuurlijk waren er genoeg zelfgebakken pepernoten om van te proeven, Sinterklaas was er om te controleren of de verhuizing soepel verliep.

Pietensportfeest
Zaterdag 24 november was er volop drukte in ’t Rondeel, rijen kinderen die stonden te springen om te sporten met de Pieten. Dat sporten is zeker gelukt, kinderen konden onder andere pakjes door de schoorsteen gooien, van de daken glijden en over de daken springen. Natuurlijk was ook sinterklaas weer aanwezig. De ochtend werd afgesloten met een disco en de kinderen gingen naar huis met een prachtige medaille.

Lees meer over:

Sinterklaas
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.