Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jongerendebat Debattle succesvol' Woutera werd winnaar.
20nov

Jongerendebat Debattle succesvol

WOUDRICHEM - De raadszaal van het gemeentehuis in Woudrichem was goed gevuld. Vertegenwoordigers van zeven politieke partijen waren aanwezig, evenals een groot aantal jongeren vanuit het Willem van Oranjecollege en publiek. De jongeren hadden drie stellingen die zij in de debatarena inbrachten. Deze kwamen voort uit zaken die zij misten in de verkiezingsprogramma’s van de lokale politieke partijen.

De jongeren van het Willem van Oranjecollege hebben de afgelopen weken, in hun lessen Maatschappijleer, aandacht besteed aan de lokale verkiezingen. Ze bekeken de verkiezingsprogramma’s en bedachten stellingen van zaken die zij misten uit deze programma’s. De drie stellingen die zij inbrachten in de arena waren:

  • Er moet een Johan Cruyff Court in Altena komen
  • Er moet een discotheek in Altena komen
  • Inwoners van Altena moeten zelf kunnen bepalen of zij vuurwerk afsteken

Voor of tegen
De vertegenwoordigers van de politieke partijen konden ‘voor of tegen’ een stelling kiezen. Na deze keuze nodigde Kevin van Oort hen uit om deze keuze toe te lichten. Het publiek, de jongeren, maar ook de andere vertegenwoordigers konden op deze uitleg reageren als zij de ‘dobbelsteen’ met microfoon toegespeeld kregen. Alle stellingen nodigden uit tot een debat waar ook na het officiële programma nog over werd doorgepraat.

Ook kon er via deze livestream gestemd worden op de beste stelling van de avond. De winnaar werd Woutera die ‘Er moet een discotheek in Altena komen’ inbracht. Zij ging er met de eeuwige roem en prachtige beker vandoor.Deel dit bericht met je vrienden!