Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgerstem Altena twijfelt aan woorden burgemeester van Aalburg' Burgerstem Altena diende een verzoek in om meer transparantie.
13nov

Burgerstem Altena twijfelt aan woorden burgemeester van Aalburg

ALTENA - Burgerstem Altena twijfelt aan de woorden van de burgemeester van Aalburg, Fons Naterop, gedaan vanuit de drie gemeenten. De eerste burger deed eerder in dagblad Trouw een uitspraak dat de drie fuserende gemeenten 150.000 euro kregen zonder bemoeienis met de politiek. Burgerstem Altena 'herkent dit niet', en diende een verzoek in tot openheid van zaken op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

In mei 2016 startten de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem een visietraject om te komen tot een door de inwoners gedragen gemeenschappelijke visie voor de nieuwe gemeente Altena. Hier werkten ruim 300 inwoners aan mee. Uit dit traject kwamen 22 door de inwoners geïnitieerde icoonprojecten naar voren waarvoor door de gemeente en provincie geld en middelen beschikbaar zijn gesteld. Dit alles werd geformaliseerd tijdens de Dag van de Toekomst (oktober 2016) door het ondertekenen van de ‘verklaring van Almkerk’ door gedeputeerde A. Spierings, en de burgemeesters Fons Naterop,  Yves de Boer en Arie Noordergraaf. Ook de vertegenwoordigers van de deelnemende icoonprojecten (22) ondertekenden deze verklaring.
Burgerinitiatief Altena, voorloper van Burgerstem Altena was hierbij eveneens aanwezig, vanuit 4 visiegroepen. Burgerinitiatief Altena vertegenwoordigt het icoonproject "Versterking van de lokale democratie". 

Uitspraak
Burgerstem Altena meent: 'In Trouw van 25 oktober 2018 heeft burgemeester Naterop van Aalburg vervolgens een uitspraak gedaan waar hij het volgende meldt: “Bewoners uit de drie fuserende gemeenten kregen 150.000 euro om drie zelfgekozen icoonprojecten op het gebied van werk en zorg te financieren. Daar kwam geen politieke partij aan te pas.” Vanuit de betrokkenheid van Burgerinitiatief Altena in het visietraject herkent Burgerstem Altena dit resultaat niet.'

Vraagtekens
De partij zet 'grote vraagtekens' hoe hierin door de gemeente is gehandeld en besloten en wil hier meer duidelijkheid over. 'Op 13 november 2018 hebben we, om transparantie te bereiken, bij de gemeente Altena over dit onderwerp een WOB verzoek ingediend. Binnen vier weken verwachten we hierop een reactie van de gemeente Altena. Status, documenten en resultaten worden via www.burgerstemaltena.nl gepubliceerd.'Deel dit bericht met je vrienden!