Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ien Stijns vertrekt bij Slot Loevestein' Stijns wil zich gaan inzetten voor maatschappelijk relevante thema’s.
07nov

Ien Stijns vertrekt bij Slot Loevestein

WOUDRICHEM - POEDEROIJEN: Ien Stijns, directeur-bestuurder van Stichting Museum Slot Loevestein, gaat in april 2019 met vervroegd pensioen en legt haar functie neer. In april 1999 trad zij aan als interim directeur en 20 jaar later sluit zij een prachtige bestuursperiode af.  Ien Stijns wil meer tijd kunnen vrij maken voor verre reizen en haar dierbare familie en vrienden. Daarnaast wil zij zich gaan inzetten voor een aantal maatschappelijk relevante thema’s.

Onder leiding van Ien Stijns heeft Slot Loevestein een metamorfose ondergaan. Zij introduceerde het zelfstandig bezoek, ondersteund met gidsenverhalen en privé rondleidingen, een educatief programma voor basisscholen en realiseerde een drietal nieuwe publiekspresentaties over de Middeleeuwen, Hugo de Groot en de Hollandse Waterlinie. In 2012 en 2013 vond een forse verbouwing plaats waarbij de verbetering van de dienstverlening centraal stond. Er werd een bezoekerscentrum gerealiseerd voor de Hollandse Waterlinie en het Waterschap Rivierenland. Daarnaast werd het Arsenaal geschikt gemaakt voor groepsontvangsten en zakelijke bijeenkomsten, werd een viertal kamers voor overnachtingen gerealiseerd evenals een aantrekkelijke museumwinkel, een gezellige taveerne en een spannende escaperoom. Het museum staat op de kaart en de collectie is op orde.  

Cultureel Ondernemerschap
Ien Stijns introduceerde het cultureel ondernemerschap en vertaalde kansen naar concrete en haalbare doelen. In de jaren als directeur zette zij Slot Loevestein op de kaart als bijzondere vergaderlocatie voor de zakelijke markt en er wordt met regelmaat getrouwd. Ook werden er diverse samenwerkingsverbanden gerealiseerd waarvan de Vestingdriehoek al bijna twintig jaar getuigt. Het slot werd bedreigd met sluiting, maar dankzij de steun van het Ministerie van OCW en de gemeenten Gorinchem, Woudrichem en Zaltbommel kon het door.

Het Slot en de vesting liggen er nu goed bij, de financiën zijn op orde en het enthousiaste en betrokken team is in staat nieuwe uitdagingen aan te gaan samen met de nieuw te werven directeur-bestuurder. De Raad van Toezicht gebruikt de komende maanden om een waardige opvolger te vinden.Deel dit bericht met je vrienden!