Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sint heeft het maar druk in Woerkum... '
05nov

Sint heeft het maar druk in Woerkum...

WOUDRICHEM - De pakjesboot van Sint is bijna klaar voor vertrek! Ook dit jaar zal de goedheiligman ook Woudrichem weer bezoeken. En zoals altijd is er rondom zijn bezoek.van alles te beleven  

Intocht met lampionnenoptocht
17 november, 16:30 uur – Historische haven
Zie ginds komt de stoomboot! Op zaterdag 17 november meert Sinterklaas rond 16:30 uur weer aan in de Historische Haven van Woudrichem. Zijn en en Hofkapel Nooitgedacht vergezellen hem op de boot. Op de kade is er ook feest: de DJ zorgt daar voor de gezelligheid.
Na aankomst zal de burgemeester de Sint met zijn en in Woudrichem verwelkomen

Daarna zal de Sint vooropgaan in de lampionnenoptocht. We lopen van de Historische Haven naar de Lemmenskamp. Daar zingen we nog wat sinterklaasliedjes met elkaar. Dan neemt de Sint afscheid, zodat hij nog even kan rusten voor hij ’s nachts de daken weer opgaat.

Spelletjesmiddag en de schatkamer van Sinterklaas
18 november, 14:00-16.30 – Scouting Loevestein, Bolwerk 1
Op zondag 18 november zijn alle kinderen welkom in de Schatkamer van Sinterklaas. Sint verblijft dit jaar bij Scouting Loevestein, waar kinderen terecht kunnen voor leuke spelletjes en een bezoek aan de schatkamer. Neem wel een volwassene mee, want de Oppaspieten zijn pakjes aan het inpakken!

De Pepernotenfabriek gaat verhuizen.
21 november  14:30-17:00 uur - Kinderopvang BuitenGewoon, locatie BSO: Middelvaart 1, Woudrichem

Heb je het al gehoord? De Pepernotenfabriek gaat verhuizen! Kinderopvang BuitenGewoon, al jaren locatie van de fabriek, verhuist in 2019 ook met de BSO naar De Werf. Dat betekent dat vanaf volgend jaar daar ook alle pepernotenwerkzaamheden worden uitgevoerd. We kunnen jullie hulp dus goed gebruiken, want er moet veel gebeuren! Naast het klaarmaken van de pepernoten en de cadeautjes rondbrengen, wordt ook alles in de fabriek gereed gemaakt voor de verhuizing.

Wat er allemaal staat te gebeuren?
• Er moeten héél véél pepernotendozen worden ingepakt.
• Kan jij deze zware en lichte dozen sjouwen?
• Hoe hoog wordt jouw toren van dozen?
• Weet jij nog wat er in welke doos zit?
• Dozenrace 2.0
Rond 16.00 uur komt zelfs Sinterklaas nog een kijkje nemen bij de Pepernotenfabriek.

Pietensportfeest
24 november 10:00-12:00, Het Rondeel (’t Rond 2)
Al jaren een groot succes! Kinderen van 3 t/m 10 jaar kunnen op 24 november weer komen sporten met de Pieten in het Rondeel.
Voor de deelnemers is er drinken met wat lekkers. Neem je gymschoenen met je naam erop mee. De inschrijving start om half 10. Er is plaats voor 120 kinderen, vol is vol! De entree bedraagt € 2,- per kind.

En meer
Natuurlijk is er zoals altijd ook weer een kleurwedstrijd, komt Sint nog in de bibliotheek van Woudrichem en kan Sinterklaas met zijn Pieten ook bij je thuis komen. Kijk voor alle informatie op www.sinterklaaswoudrichem.nlDeel dit bericht met je vrienden!