Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Theaterhoppen blijft verrassen ...' Anne en Lisa. Absurd en interactief, maar bovenal leuk.
03nov

Theaterhoppen blijft verrassen ...

WOUDRICHEM VESTING - Het lustrumlied “Hop je mee, hop je hop je mee” zette in Café ‘t Hoekse direct de toon. Ook het vijfde jaar weet Theaterhoppen haar publiek weer te boeien en te binden. Van aansprekend absurdistisch cabaret tot hilarisch toneel en van ‘droevige deunen in D-mineur’ tot klassiek met erotiek. Het was zaterdagavond (3-11) “Voor Elck Wat Wils.” De eerste hopronde, uit een serie van vier, kan daarom de boeken in als geslaagd.

Theaterhoppen 2018 werd feestelijk geopend met een korte gedachtenschets met de wethouders van cultuur, Paula Jorritsma (Woudrichem) en John Bakker (Werkendam). Beide bewindslieden dragen het initiatief een warm hart toe. Wethouder Jorritsma ziet ’leegstaande scholen’ in de regio wel functioneren als podiumplek voor toneel- en theaterliefhebbers. Aansluiting en samenwerking met goede bestaande theaters, bijvoorbeeld in Gorinchem, Is wat haar betreft wenselijk. John Bakker ziet een theater wel zitten: ‘Een leuke en mooie ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Zullen we er in Altena dan ook maar direct een (pop up) theater bij doen?’

Hop je mee?
Het lustrumlied Hop je mee?, geschreven door Izak Boom en Mirjam van den Boogaard, werd door het publiek direct opgepikt. De pakkende melodie ging aansluitend hummend, neuriënd en zingend de vesting in.

Theatermenu
Op de smakelijke theaterkaart stonden vier huiskamervoorstellingen op prachtige en inspirerende locaties. Theatergroep YrroS! speelde een hilarische levensvisie van twee Brabantse zussen (foto hierboven). Het vermaak was groot en het publiek genoot. Lida Hagenaars en Jacky van der Vleuten speelden boeiend en sterk. Alles onder regie van Eric Schopman.
Ook in de bonus was een voorstelling van klassieke muziek met een vette vleug erotiek. Smaken zullen verschillen. Igor Bogaert was leuk, maar piekte niet. Het begeleidende pianospel in een inspirerende ambiance (Tante Bethje) maakte veel goed.
Twee muzikale belhamels, Bart & Joran, speelden ‘droevige deuntjes in D-mineur’. (Foto onder.) Want ‘waarom zou je gezellig doen?’ Bovendien waren hun liedjes niet in D-mineur wat het geheel ‘nog droeviger maakte’. Aldus het duo. Enthousiasme, humor (('Jullie zijn het leukste publiek ... Tot nu toe.') en passie voor wat ze deden, het was prettig voelbaar.
Anne en Lisa bleken met hun absurdistisch theater een topper. In een hoog tempo met verrassende wendingen en interactie met het publiek, speelden de dames het half uur moeiteloos vol. Het gestoei met een witte rolstoel, het geknoei met een ‘fruithapje’, sokken, breien, koekhappen voor Syrië, Starwars, het bleken juweeltjes (Artikelfoto boven).

Zaterdagvond (3-11) ging de kop eraf. Maar niet getreurd: 4, 10 en 11 november kan er door liefhebbers nog meer (of weer) gehopt worden ... 

(Foto’s Mediaplein Altena.net)Deel dit bericht met je vrienden!