Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Almkerkse scholieren schenken opbrengst sponsorloop aan ‘opa’s en oma’s’' 'We zijn overrompeld door deze schenking. Wat een gigantisch bedrag.'
01nov

Almkerkse scholieren schenken opbrengst sponsorloop aan ‘opa’s en oma’s’

ALMKERK - De ouderen van zorglocatie Altenahove in Almkerk werden maandag verrast met een enorme schenking van basisschool De Almgaard. De leerlingen van de plaatselijke school liepen samen ruim 1.900 euro bij elkaar tijdens een sponsorloop in september. Het bedrag is bestemd voor ‘alle opa’s en oma’s om leuke dingen mee te doen’.

“We zijn overrompeld door deze schenking. Wat een gigantisch bedrag. Heel bijzonder hoeveel de kinderen hebben opgehaald”, zei activiteitencoördinator Lisanne van der Westen van zorgorganisatie De Riethorst Stromenland na de overhandiging van de cheque van € 1918,80. “Dit bedrag is ongekend. We zijn verrast door de gulheid van alle sponsors.”

Rollator streetrace
De sponsorloop vond 12 september jongstleden plaats voorafgaand aan de eerste rollator streetrace. Die werd gehouden op het parkeerterrein achter sportcentrum Het Verlaat. Vijftig ouderen uit de regio deden mee aan het evenement. Leerlingen van De Almgaard moedigden hen aan tijdens de race. Kort daarvoor hadden zij op hetzelfde terrein zelf de sponsorloop gerend.

Kleuters dansen 
De cheque van de sponsorloop werd overhandigd na een beweegactiviteit met kleuters en ouderen van zorglocatie Altenahove. Een klein uurtje dansten de kleuters samen met de opa’s en oma’s op muziek van K3 en Jan Smit. “De combinatie jong en oud is duidelijk een succes. Dat houden we graag in stand”, zei meester Carlo van de kleuterklas. Daar was bewoonster ‘oma Versteeg’ het helemaal mee eens. “Wat een arigheid zoveel kinderen op visite. Ik hoop dat ze vaker komen. Ik geniet ervan.”

Nieuwe activiteit 
Het sponsorbedrag krijgt een mooie bestemming. “We gaan er in 2019 een grote activiteit van organiseren waarvoor alle ouderen van de drie deelnemende zorglocaties aan de rollatorrace én de scholieren van de Almgaard zijn uitgenodigd. Dan kunnen samen weer iets moois doen.”

Verrassing
Voor de school was er ook nog een verrassing. Namens alle bewoners van Altenahove schonk Lisanne van der Westen een grote muurhanger met kleurrijke droomvangers voor in de school. “Zelfgemaakt door onze handige medewerkster Harriët Verhoeven en de klanten van de Dagbesteding.” En zo ging niemand met lege handen naar huis.

Zie ook:
Eerste Rollator Streetrace was een sportief feest (do, 13 sep 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!