Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Einde ‘horrorkruising’ Andel nabij'
24okt

Einde ‘horrorkruising’ Andel nabij

ANDEL -  De veelbesproken gevaarlijke kruising Hoge Maasdijk-N322 bij Andel lijkt zijn langste tijd gehad te hebben. Met name door de inzet van het CDA, waaronder statenlid Roland van Vugt uit Woudrichem, is de realisatie van een rotonde aanstaande.

Gemeente en provincie dragen daarbij samen bij aan de kosten. Vanuit de provincie is een bedrag van 1 miljoen euro beschikbaar.

CDA Altena laat weten: ‘We gaan ervan uit dat de rotonde in 2019 gerealiseerd kan worden. Voor alle weggebruikers, de fietsende scholieren in het bijzonder wordt de oversteek hierdoor een stuk veiliger. Dat is winst voor iedereen.’

Gevaarlijke verkeersstromen

De N322 verbind de snelwegen A2 en A27 met elkaar. Hierdoor en vanwege de aan deze weg gelegen bedrijventerreinen met veel logistieke transporteurs wordt de N322 druk bereden door vrachtverkeer. Dagelijks passeren vele tientallen scholieren dit kruispunt. Ook is de Maasdijk een veelgebruikte toeristische fietsroute. Kortom een gevaarlijke mix van verkeerstromen die elkaar op dit kruispunt treffen.

(Foto’s CDA Altena)

Zie ook:
Statenlid Van Vugt wil einde aan horrorkruising (za, 8 okt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!