Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Renze Bergsma 2e op CDA-lijst Provinciale Staten' Bergsma was eerder Statenlid in de periode 2003-2009.
12okt

Renze Bergsma 2e op CDA-lijst Provinciale Staten

WOUDRICHEM - BRABANT: Het CDA in de provincie Noord-Brabant draagt Marianne van der Sloot voor als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar.  Op de tweede plaats staat Renze Bergsma, CDA-wethouder uit Woudrichem en al eerder Statenlid in de periode 2003-2009. Zittend Statenlid Ankie de Hoon, afkomstig uit Etten-Leur, staat op plaats 3. Huidig CDA-Provinciaal Statenlid, de Woerkumer Roland van Vugt, keert niet terug.

Vandaag (12-10) presenteerde de partij de eerste dertig namen op de concept-kandidatenlijst, met Van der Sloot dus als nummer 1. Zij is al drie jaar fractievoorzitter van het CDA in de Brabantse Staten en voerde ook bij de verkiezingen in 2015 de provinciale CDA-lijst aan. Ze woont in ’s-Hertogenbosch. 

Trots
Inge van Dijk, partijvoorzitter van het CDA in de provincie Noord-Brabant: “Ik ben trots op deze kandidatenlijst, waarvoor ik de kandidaatstellingscommissie hartelijk wil bedanken. Het is een echte Brabantse lijst geworden, waarop alle regio’s vertegenwoordigd zijn en waarin elke Brabander zich zou kunnen herkennen. Een mooie combinatie van ervaring en vernieuwing, man en vrouw, jong en oud, stad en platteland.”

Ledenvergadering
De kandidaatstellingscommissie sprak de afgelopen maanden met tientallen kandidaten, stelden de concept-kandidatenlijst samen en legden deze voor aan het partijbestuur van CDA Brabant. Het partijbestuur heeft deze lijst ongewijzigd overgenomen. De concept-kandidatenlijst wordt nu verstuurd aan de lokale Brabantse CDA-afdelingen die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen. Tijdens de algemene ledenvergadering op 24 november a.s. stellen de Brabantse CDA-leden de lijst definitief vast.Deel dit bericht met je vrienden!