Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Transportstelsel rioolwaterzuivering Altena krijgt vorm' De bouwvoortgang van het pomphuis kampt met een forse toevoer van grondwater.
03okt

Transportstelsel rioolwaterzuivering Altena krijgt vorm

ALTENA - Het Waterschap is druk doende het transportstelsel van rioolwater in het Land van Heusden en Altena te renoveren. Dit betreft dan de bouw van rioolgemalen in Dussen, Eethen en Wijk en Aalburg en het leggen van persleidingen naar de centrale rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Sleeuwijk.

Om het rioolwater in het land van Heusden en Altena in de toekomst efficiënter te kunnen zuiveren worden de huidige verouderde rwzi’s in Wijk en Aalburg, Eethen en Dussen gesloten. Het rioolwater moet dan naar de gerenoveerde en uitgebreide rwzi in Sleeuwijk worden getransporteerd.

Rwzi Wijk en Aalburg
Het terrein aan de Aalburgsestraat wordt opnieuw ingericht. Het doel is om extra waterberging te realiseren. Hier wordt een rioolgemaal gebouwd (foto boven) die het rioolwater naar de rwzi in Sleeuwijk transporteert. De bouw daarvan loopt vertraging op door het vele (onvoorziene) grondwater dat moet worden weggepompt vanuit en vanonder de bouwput (foto midden). Pompen draaien daar al weken dag en nacht op volle toeren.
De huidige voorzieningen in Wijk en Aalburg worden uiteindelijk verwijderd zodat het terrein beschikbaar komt voor een andere inrichting. Samen met de gemeente wordt momenteel gewerkt aan een plan om op het terrein waterberging te creëren. Daarnaast is de aanleg van zonnepanelen op het terrein gepland.

Leidingen
Om dit alles te realiseren komen er in het Land van Heusden en Altena nieuwe persleidingen en doorvoergemalen. De aanleg van de persleidingen tussen Meeuwen en Genderen en tussen Hank en Meeuwen is uitgevoerd in samenwerking met de reconstructie van de provinciale weg N283.

Ook het persen van het deel van de leiding onder de snelweg A27 is reeds afgerond. Momenteel worden de leidingen tussen Sleeuwijk en Dussen aangelegd (foto onder).

De planning van te bouwen rioolgemalen op de te amoveren zuiveringen duurt t/m juni 2019.
[Centrale RWZI Sleeuwijk: de uitvoering duurt t/m juni 2019.
Bouw Energiefabriek staat gepland in 2019 - 2020.

(Foto boven / midden Aalburg.Net / onder WSR)

Zie ook:
Bouw nieuw pomphuis rioolwaterzuivering vordert gestaag (ma, 12 mrt 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!